Vanaf 16-03-2020 nemen wij extra maatregelen in verband met het Corona virus. Deze extra maatregelen zijn nodig om het besmettingsrisico voor andere patiënten en zorgpersoneel tot een minimum te beperken, om telefonisch bereikbaar te blijven en om de toegenomen zorgvraag in zo goed mogelijke banen te leiden. De maatregelen bestaan er vooral uit onnodig patiëntencontact met zorgverleners te vermijden. Een aantal maatregelen gold al, maar worden nu strenger toegepast en uitgebreid.
Dringend verzoek: eerst informatie over corona via thuisarts.nl of 0800-1351
Allereerst wordt mensen met koorts, luchtwegklachten en/ of vragen over het Coronavirus (Covid-19) dringend gevraagd zoveel mogelijk zelf informatie op halen via thuisarts.nl en rivm.nl of te bellen met het landelijke nummer 0800-1351. Op deze manier wordt de telefonische bereikbaarheid van de praktijk niet onnodig overbelast.
Niet zomaar naar de praktijk komen, ook niet voor recepten of verwijsbrieven.
Mensen met dusdanige klachten van koorts en/ of de luchtwegen die een arts willen raadplegen verzoeken wij zeer dringend niet zonder afspraak naar de praktijk te komen maar om eerst telefonisch contact op te nemen. Dit geldt ook voor mensen met andere klachten dan die van de luchtwegen. Verwijsbrieven of andere briefjes liggen niet meer klaar op de praktijk om opgehaald te worden. Dit zal per mail of per post afgehandeld worden.
Speciaal koorts/luchtwegklachten spreekuur aan het einde van het spreekuur.
Mensen met koorts en/ of luchtwegklachten die beoordeeld moeten worden op het spreekuur krijgen in alle gevallen een afspraak aan het einde van het spreekuur. Dit om geen besmettingsrisico te veroorzaken voor mensen in de wachtkamer met andere klachten dan koorts of luchtwegklachten. De artsen en praktijkassistentes zullen bij het onderzoek beschermende kleding dragen.
In overleg met de apotheken is afgesproken dat indien medicatie wordt voorgeschreven bij luchtwegklachten deze medicatie thuis bezorgd gaat worden om andere bezoekers van de apotheek en het apotheekpersoneel te beschermen.
Praktijkassistentes en praktijkondersteuners geen fysiek contact met patiënten.
De praktijkassistentes gaan werken achter gesloten glas aan de balie. Indien nodig zullen reguliere controles van chronische aandoeningen als verhoogde bloeddruk, diabetes of astma/ copd doorgeschoven worden naar een later tijdstip of telefonisch afgewerkt worden indien mogelijk. Dit geldt ook voor het spreekuur van de praktijkondersteuners. Met iedereen die al een afspraak heeft, zal telefonisch contact opgenomen worden.
Mensen met een afspraak bij de POH GGZ of POH jeugd zullen vooraf benaderd worden of bij hen sprake is van verkoudheidsklachten. In dat geval zal het geplande consult telefonisch worden afgehandeld.